Secția Medicina Interna I
Medicina Interna I
Date de contact
021 275 06 76
Prezentarea Secției
Centrul de Medicina Interna s-a constituit ca o puternica baza de instruire unde s-au format de-a lungul timpului numeroşi specialişti de renume din tara sau de peste hotare. Astfel, peste jumătate din interniştii din România au efectuat unul sau mai multe stagii de perfecţionare în Clinica de Medicina Interna Fundeni, acest fapt constituind un titlu de mândrie pentru aceşti medici. Centrul de Medicina Interna are o vasta experienţa şi tradiţie în domenii importante ale medicinei interne: hepatologie, gastroenterologie, pneumologie, nefrologie, imunologie, semiologie.
Aici s-au introdus în România tehnici de avangarda: ecografia biplan, ecografia Doppler, ecografia cu contrast, programele de tratament antiviral cu Interferon în hepatitele cronice, monitorizarea pacienţilor cu cancere digestive, în special hepatice, pacienţi supuşi unui protocol de investigare şi mijloacelor terapeutice non-chirurgicale. De asemenea, suntem unul dintre putine centre la nivel national care coordoneaza tratamentele fara interferon in infectia cronica VHC.
O abordare corectă a patologiei hepatice o reprezintă echipa multidisciplinară, iar Clinica de Medicina Interna, prin colaborări eficiente cu Clinicile de Radiologie / Radiologie Intervenționala, Chirurgie Generală și Anatomie Patologică, ofera pacientilor aflati in evidenta optiuni terapeutice conform ghidurilor si protocoalelor internationale la cel mai inalt nivel.
Aici s-au pregatit primii pacienti care au efectuat transplant hepatic in Centrul de Chirurgie Digestiva si Transplant Hepatic si continuam traditia de pregatire a pacientilor cu boli hepatice cronice pt transplant hepatic.
Beneficiem de o colaborare extrem de apropiata cu Centrul pentru Uronefrologie si Transplant Renal, mai ales in ceea ce priveste pacientii cu infectii severe sau cu neoplazii.
Clinica noastră a contribuit la formarea unui număr de ~300 studenţi/an, studenţi în cadrul stagiilor de gastroenterologie iniţial, de pneumologie şi semiologie ulterior, aparţinând curriculei celui de-al III-lea şi al IV-lea an de pregătire în cadrul Facultăţii de Medicina. Cazuistica diversa şi pregătirea şi dedicarea cadrelor didactice au contribuit în mod esenţial la formarea acestor viitori medici.