Comunicat de presa – Gestionarea în timp util şi eficient de către Institutul Clinic Fundeni a crizei sanitare COVID-19

31.12.2023

Gestionarea în timp util şi eficient de către Institutul Clinic Fundeni a crizei sanitare COVID-19

Institutul Clinic Fundeni a implementat cu succes proiectul ”Gestionarea în timp util şi eficient de către Institutul Clinic Fundeni a crizei sanitare COVID-19” – POIM/819/9/1/138083, în baza contractului de finanțare nr. 328 din 21.07.2020, încheiat cu Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare. Perioada de implementare a proiectului a fost de 41 luni, respectiv in perioada 01.08.2020 – 31.12.2023.

Obiectivul general al proiectului: Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, prin investiții în infrastructura sanitară care contribuie la dezvoltarea de la nivel național, regional și local a sistemului, reducând inegalitătile în ceea ce privește starea de sănătate, și care consolidează capacitatea de reacție a Institutului Clinic Fundeni la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2, având ca grup țintă nediscriminatoriu populația României și având ca rezultat o entitate dotată pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de COVID-19, cu capacitate adecvată de îngrijire şi tratament a cazurilor de infecţie cu virusul SARS-CoV-2/ de gestionare a crizei sanitare.

Limitarea răspândirii virusului, precum și a efectelor extrem de grave ale acestuia asupra populației României, poate fi realizată doar prin asigurarea disponibilității aparaturii și dispozitivelor medicale, fapt ce impune dotarea corespunzătoare a unităților sanitare publice în care sunt tratate cazurile de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

Implementarea proiectului ”Gestionarea în timp util şi eficient de către Institutul Clinic Fundeni a crizei sanitare COVID-19”, reduce impactul negativ asupra sistemului de sănătate prin aplicarea de măsuri eficiente de prevenire și control al infecției și măsuri de creștere a capacității de răspuns.

Rezultatele obținute, în urma derulării proiectului sunt reprezentate de echipamente de protecție personală achiziționate 213.006,77 euro, echipamente medicale achiziționate in valoare de 2.738.782,77 euro si sistem modular de containere in valoare de 1.331.640,34 euro. Echipamente de protecție personală echipamente medicale achiziționate sunt de tipul: manusi din nitril, costume de unica foilosinta, masti de protectie, kit-uri pentru detectia prin multiplex real-time PCR a 2019-nCoV, infuzomate,  injectomate,  ecografe,  aparat  radiologie Rontgen  C  arm,  paturi de  spital, sisteme de oxigenare format din debitmetru, reductoare de presiune, prize, adaptare ventilatie transplant medular pentru presiune negativa,aparate portabil pentru curăţarea şi dezinfectarea chimică şi termică a suprafeţelor foarte greu accesibile, pe bază de abur şi dezinfectant, unitate de decontaminare aer mobila si fixa, sterilizatore cu ionizare negativa si plasma cu o capacitate crescuta de neutralizare a bacteriilor, virusurilor si a germenilor din aerul blocurilor operatorii, sectii de terapie intensiva cu scopul de a mentine un mediu steril..etc)

Valoarea totală a proiectului a fost de 24.632.417,57 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR 24.632.417,57 lei . Perioada de implementare a proiectului a fost de 41 de luni. Proiect cofinanțat din FEDR prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa prioritară: Protejarea populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19

Comunicat de presa – Gestionarea în timp util şi eficient de către Institutul Clinic Fundeni a crizei sanitare COVID-19