GASTROENTEROLOGIE 3Sectia a-III exista ca atare din anul 2001 , fiind consacrata activitatii clinice si de cercetare in domeniul afectiunilor hepatice si al transplantului hepatic.

 

Prof.Univ. Dr.LILIANA SIMONA GHEORGHE  –medic primar gastroenterologie;doctor in medicina;personalitate de prestigiu in domeniul hepatologiei , afectiunilor inflamatori intestinale cronice si a patologiei pre si post transplant hepatic.

 

Dr. IULIA SIMIONOV medic primar gastroenterologie;doctor in medicina;preocupari in diagnosticul si tratamentul hepatopatiilor cronice virale,ultrasonografie diagnostica si interventionala,endoscopie digestiva.

 

 

Dr.ROXANA VADAN –Cercetator stiintific grad III, medic primar gastroenterologie;doctor in medicina;se ocupa de evaluarea , tratarea si monitorizarea pacientilor cu boli inflamatorii cronice la nivelul intregii clinici.

 

Dr.CORINA PIETRAREANU–medic primar gastroenterologie si medicina interna,  se ocupa de evaluarea complexa pre-transplant hepatic a pacientilor cu ciroza hepatica;colaboreaza cu personalul clinici de chirugie generala in interventiile de transplant hepatic.

 

Dr.SPERANTA MARIA IACOB-medic primar gastroenterologie;doctor in medicina;preocupari in diagnosticul si tratamentul hepatopatiilor cronice virale , si in patologia pre si post transplant hepatic.

 

Dr.CRISTINA POMPILIA TOADER- medic primar gastroenterologie si medicina interna,  se ocupa de evaluarea , diagnosticul si tratarea pacientilor internati , cu preocupari in ultrasonografie.

 

Dr IOANA NICULINA LUCA-medic primar oncolog ; activitatea sa consta in tratarea si urmarirea pacientilor cu afectiunii neoplazice in cadrul Departamentului de oncologie digestiva.

 

Dr.ADINA EMILIA CROITORU-medic primar oncolog;doctor in medicina, trateaza si monitorizeaza pacientii oncologogici in Departamentul de oncologie digestiva.

 Dr. ION CALIN –medic primar gastroenterolog; se ocupa cu diagnosticul si tratamentul pacientilor internati in sectie.

 

Asistent coordonator –AMALIA TUDOR

 

 In prezent sectia a-III-a hepatologie dispune de 55 de paturi:

 

Patologia sectiei de hepatologie este reprezentata de afectiunile hepatice cronice-virale,  autoimune , metabolice si neoplazice. O parte importanta a activitati are ca obiect tratamentul si monitorizarea pacientilor cu ciroza hepatica de diferita etiologi pre-transplant hepatic , precum si monitorizarea pacientilor post-transplant hepatic.In cadrul sectiei fiinteaza un Departament de oncologie digestiv in care sunt diagnosticati,monitorizati  pacienti cu afectiuni neoplazice digestive.

 

Afectiuni tratate:

 

Hepatice cronice virale (B,C,B+D ) , Autoimune (Ciroza Biliara Primitiva , Hetatita Autoimua,Colangita Sclerozanta Primitiva), Metabolice (Ficat Gras , Hemocromatoza , Boala Wilon )

Ciroza Hepatica de diferite etiologii

Neoplazii hepatice (Hepatocarcinom , Colangio Carcinom )

Afectiuni ale Tubului Digestiv ( Beligne , Maligne)

Patologia  Post Transplant Hepatic

 

In sectia a III –a Hepatologie se afectueaza ultra sonografi diagnostice si interventionale (biopsi hepatice , drenaje sub control ecografic, distructie tumorala prin radio frecventa a tumorilor hepatice) , precum si evaluarea noninvaziva a fibrozei hepatice prin elastografie (Fibroscan)

 

In cadrul sectiei se desfasoara , o bogata activitate de cercetare clinica , materializata in lucrari si comunicari stintifice prezentate la manifestari  interne si internationale , in domeniul hepatologiei precum si  articole publicate in revistele de specialitate .