Laborator analize medicale ILaboratorul de Analize Medicale  I din Institutul Clinic Fundeni a luat fiinţă şi a fost organizat în anul 1960  în  trei departamente: hematologie, biochimie şi microbiologie .

In 8 martie 2000 cele 3 depatamente au fost reunite in Laboratorul de Analize Medicale I sub conducerea dr. Ileana Dima (care in perioada 1977-martie 2000 si-a exercitat activitatea in cadrul Colectivului de Cercetare al Clinicii de Hematologie). In prezent  departamentul Microbiologie cuprinde sectoarele de : bacteriologie, parazitologie si imunoserologie.

In Laboratorul de Analize Medicale  I se efectueaza aproape toate tehnicile existente pe plan mondial. Pentru a ne asigura de calitatea investigatiilor si pentru a fi competitivi pe plan international in departamentele hematologie, biochimie, imunoserologie efectuam controlul extern de calitate RIQAS (Anglia) de 2 ori pe luna.

In cele 5 departamente ale laboratorului isi desfasoara activitatea 44 persoane: 6 medici, 10 cadre cu studii superioare (biologi si chimisti), 28 cadre cu studii medii.

Activitatea in sectoarele hematologie-coagulare si biochimie se desfasoara 7zile din 7, 24 ore din 24 cu o linie de garda si ture.

Pe fondul acestei activitati continue, cunostiintele teoretice si practice acumulate au fost valorificate cu ocazia expunerilor si demonstratiilor practice, prin lucrari comunicate si publicate, capitole de carte.