Centrul pentru boli digestive si transplant hepaticCentrul de Gastroenterologie si Hepatologie

Centrul de Gastroenterologie si Hepatologie din cadrul Centrului  Clinic de Boli Digestive si Transplant Hepatic Fundeni este un centru medical tertiar de diagnostic si tratament al afectiunilor digestive, un centru cu traditie in invatamantul universitar si postuniversitar de gastroenterologie. Este cel mai vechi centru din Romania dedicat exclusiv studiului si ingrijirii afectiunilor tubului digestiv, ficatului, cailor biliare si pancreasului, in cadrul sau formandu-se sau capatand specialitatea de gastroenterologie numeroase generatii de medici. Multi dintre ei conduc in prezent clinici sau sectii de profil din tara.

Centrul de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic “Dan Setlacec”

Clinica chirurgicala Fundeni, a luat fiinta in 1959, cand Prof. Voinea Marinescu, pe atunci ministrul sanatatii si profesor la Coltea impreuna cu profesorul Hortolomei, a obtinut aprobarea de a infiinta un spital multiclinic in cladirea A, cladire care initial fusese destinata unui nou spital de tuberculoza.

Structura clinicii chirurgicale de la spitalul Coltea s-a pastrat si la Spitalul Fundeni: sectia de chirurgie generala, sectia de chirurgie cardiovasculara, sector de anestezie-reanimare.Pentru clinica chirurgicala, instalarea la spitalul Fundeni a insemnat un real progres fata de clinica de la Coltea, atat in ceea ce priveste dotarile cat si functionalitatea clinicii.