Sectia clinica urologie I II si IIICentrul national de referinta pentru Uronefrologie si Transplant Renal are în componenta sectiile de chirurgie urologica: Sectia Urologie I (etajul 2) cu 26 paturi si tot aici Departamentul de Transplant Renal cu 30 de paturi. Sectia Urologie II (etajul 4) are 39 de paturi, Sectia Urologie III (etajul 4) are 35 de paturi, iar Sectia Urologie IV (etajul 1) are 35 de paturi. Tot la etajul 4 se afla Blocul operator si Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva II (22 paturi).

 

Blocul operator, Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva II si Departamentul de Transplant Renal sunt reconstruite, modern finisate, dotate si inaugurate în ianuarie 2015. Blocul operator ultramodern cu o dotare tehnica completa, de vârf si cu aer conditionat are în compunere 10 sali de operatii: 5 sali de Chirurgie Urologica deschisa si Transplant Renal, 3 sali de Endourologie de aparat urinar inferior si 2 sali de Endourologie de aparat urinar superior. Centrul mai are în componenta: Compartimentul de Dializa, Unitatea de Litotripsie Extracorporeala cu Unde de Soc (ESWL), Laboratoare de ecografie, Laboratorul de urodinamica, Ambulatoriul de Transplant Renal si Camera de Garda.

 

Încadrarea cu personal medical supraspecializat (în centre europene si internationale) permite rezolvarea patologiei urologice din România, în toata complexitatea celor 13 supraspecialitati ale Chirurgiei Urologice. Serviciile medicale oferite sunt de: Transplantare renala, Chirurgie onco-urologica complexa, Chirurgie vasculara urologica majora, Chirurgie reconstructiva de aparat urinar, Endourologie de aparat urinar inferior, Endourologie de aparat urinar superior, Chirurgia litiazei aparatului urinar, Laparoscopie urologica, Uro-ginecologie, Explorari urodinamice si urologie functionala, Litotripsie extracorporeala cu unde de soc (ESWL), Andrologie, Diagnosticul si tratamentul disfunctiilor erectile si Imagistica urologica.

 

În anul, 2015 activitatea profesionala a centrului a însumat: 7262 internari continue, 9746 internari de zi, 3671 operatii deschise, 101 transplanturi renale (71 cu donator în moarte cerebrala), 1743 endoscopii de aparat urinar superior, 2475 endoscopii de aparat urinar inferior, 445 litotritii extracorporeale, media interventiilor zilnice fiind de ~37/zi si media evaluarilor zilnice a pacientilor urologici de ~75/zi.