Laborator radiologie, imagistica medicalaClinica de Radiologie, Imagistica Medicala  si Radiologie Interventionala reprezinta una dintre cele mai valoroase Clinici  de Radiologie din Romania prin performantele diagnostice si didactice pe care le-a obtinut de-a lungul timpului.

 

ISTORIC


–          1959, se deschide un Laborator de Radiologie, cu un aparat de radioscopie  si doi medici;

–          1962, infiintarea Clinicii de Radiologie a  Institutului de Medicina si Farmacie, in cadul Facultatii de Specializare si Perfectionare a Medicilor si Farmacistilor condusa de Prof.Dr.C.Butnaru;

–          in 1982, se infiinteaza unitatea de tomografie computerizata whole-body, condusa de Dr. Serban Georgescu. A fost prima unitate de acest gen din tara si unica pana in 1988;

–          1993, organizarea serviciului de radiologie, prin infiintarea Serviciului centralizat de la parterul cladirii A in locul laboratoarelor existente in fiecare sectie;

–          1994, echiparea noului serviciu cu echipamente noi printre care primul computer tomograf spiral din tara;

–          1999-2003, continuarea echiparii cu aparatura digitala de inalta performanta si definitivarea informatizarii;

–          Clinica de Radiologie Fundeni, a fost din 1990 pana in prezent sediul Societatii de Radiologie si Imagistica medicala din Romania (SRIM), a carui presedinte  a  fost asigurata  de Prof.Dr.C.Butnaru 1990-1998 si Prof.Dr.S.A.Georgescu 1998-2006. Secretar National SRIM: Conf.Dr.Ioana Lupescu din 2006.

–          Clinica avut doua conventii de colaborare stiintifica cu Universitatea Claude Bernard Lyon I (din 1994) si Universitatea de la Geneva (2000) cu care a dezvoltat schimburi permanente de medici  si a organizat cursuri si manifestarii stiintifice comune.

–          Catedra a participat la o serie de activitati stiintifice sau didactice internationale organizate in Romania dupa 1989, fiind actualmente in circuitul cursurilor ESOR si al stagiilor de 3 luni pentru formarea medicilor  rezidenti in radio-imagistica hepato-biliara si diagnostica, urogenitala si mamara.

  • Curs Intensiv de Imagistica Medicala in colaborare cu GREF (Franta) , 1993,1994, 1995.
  • Primul congres Est-European Francofon de imagistica medicala – Buc., sept 1996.
  • Curs Intensiv de Imagistica prin rezonanta magnetica (Univ. din Lyon, Amsterdam, Cleveland si Montreal), – Neptun 2000, Sinaia-2001.
  • Curs intensiv de Imagistica a Sanului(Universitatile din Lyon, Amiens, Montpellier, Paris V, Nisa), Bucuresti- 2001 si 2003.

–  In cadrul Spitalului Clinic Fundeni, Clinica de radiologie a participat la toate sesiunile stiintifice anuale , prezentand lucrari de varf in domeniu.