LABORATORUL DE CITOMORFOLOGIE SI CITOCHIMIELABORATORUL DE CITOMORFOLOGIE SI CITOCHIMIE

Responsabil departament: dr. Didona VASILACHE
Cercetator stiintific, medic primar in Medicina de Laborator, doctorand al UMF Carol Davila. Angajata a Institutului Clinic Fundeni din anul 2003, cu o vechime in munca de 14 ani.

Medici:
–    dr. Viorica IACOB – medic primar Medicina de Laborator, angajata a Institutului Clinic Fundeni din anul 1979, cu o vechime de 32 de ani.
–    dr. Denisa BRATU – asistent universitar in cadrul UMF Carol Davila, medic primar Medicina de Laborator angajata a Institutului Clinic Fundeni din anul 2004; doctorand al UMF Carol Davila.
–    dr.Violeta MORARU – cercetator stiintific, medic primar Medicina de Laborator. Angajata a Institutului Clinic Fundeni din anul 2005, cu o vechime in munca de 21 de ani. Doctorand in cadrul UMF Carol Davila.

Personal mediu:
–    Marinela COROS NUTA – asistent medical principal laborator
–    Sorinela STRIMBEANU –  asistent medical principal laborator
–    Cristina NENCIU – asistent medical principal laborator
–    Florentina TANASE – asistent medical principal laborator

Persoana de contact: dr. Didona Vasilache, adresa de email didonav@gmail.com

Program: 7:30 – 14:30

Analize efectuate in laborator (necesare diagnosticului bolilor hematologice):
-hemoleucograma completa  cu 45 parametri, 7 scattergrame, 2 histograme; se efectueaza pe analizorul automat SYSMEX XE-2100: pe langa parametrii uzuali include si formula leucocitara , numarul de reticulocite, eritroblasti, granulocite imature precum si parametri de cercetare , de exemplu monitorizarea celulelor stem (HPC);  se poate determina si celularitatea in diferite lichide biologice, ca lichid cefalorahidian, pleural, sinovial, de ascita etc.)
-examen citologic al frotiului de sange periferic
-numar reticulocite
-examen microscopic al maduvei osoase
-examen microscopic punctie tumorala
-examen microscopic lichid de punctie
-examen microscopic lichid cefalorahidian
-numaratoare elemente celulare in lichide de punctie
-viteza de sedimentare a hematiilor (VSH)
-teste citochimice: hemosiderina medulara, hemosiderina urinara, mieloperoxidaza, reactia PAS, esteraze nespecifice, fosfataza acida, fosfataza acida tartrat rezistenta, fosfataza alcalina leucocitara.
-examen microscopic picatura groasa
-test de siclizare
-test SIA
-rezistenta osmotica
-corpi Heinz
-concentrat leucocitar
Proiecte:

– Partener in cadrul proiectului : Studiul proceselor din radiatia cosmica primara in laborator, reconstructie digitala si aplicatii in medicina. Coordonator : Institutul de Stiinte Spatiale. 2007-2010