Centrul Dedicat Pacientilor cu Boli Inflamatorii IntestinaleWebsite centru: http://bii.icfundeni.ro/

 

Centrul Dedicat Pacienților cu Boli Inflamatorii Intestinale (CDPBII) reprezintă o organizație non-guvernamentală, apolitică, cu caracter medical și social, care își propune să contribuie la îmbunătățirea standardelor de tratament pentru pacienții cu boli inflamatorii intestinale (BII). Centrul a fost înființat oficial în anul 2017, la inițiativa Institutului Clinic Fundeni din București.

 

CDPBII sprijină eforturile depuse până în prezent de Clubul Român de Boală Crohn și Colită Ulcerativă” (RCCC), centru specializat în activități de cercetare în domeniul IBD, prin oferirea de asistență medicală de excelență pacienților cu boli inflamatorii intestinale.

 

CDPBII funcționează în cadrul Institutului Clinic Fundeni și pune la dispoziția pacienților următoarele servicii: consultații medicale (chirurgie, oftalmologie, dermatologie, nutriție, pneumoftiziologie, reumatologie, ginecologie, psihologie), cameră de gardă și spitalizare continuă și de zi, internări în regim de urgență, evaluare medicală specifică afecțiunilor și personalizată pentru fiecare pacient în parte. CDPBII își propune să ofere excelență în îngrijirea pacienților BII, prin asigurarea unui control profund și susținut al bolii, îmbunătățirea calității vieții, prevenirea spitalizărilor, a complicațiilor și intervențiilor chirurgicale, facilitarea accesului pacienților la medici de renume și reducerea „poverii” bolii (reducerea costurilor directe/indirecte).

 

Echipa medicală incude lideri de opinie și experți în domeniul bolilor inflamatorii intestinale, cu o vastă experiență în managementul acestor afecțiuni.